Hva gjør Løren velforening?

De fleste vet nok at alle husstander i vårt sameie er med i Løren velforening, men hvor mange vet egentlig hva de driver med der?

Løren velforening er en partipolitisk og religiøst uavhengig forening. Styret i foreningen består av styrelederne i alle sameiene som er tilsluttet foreningen og noen representanter fra Selvaag (næringsbiten), og de har møter annenhver måned for å diskutere stort og smått som rører seg på Løren. Med andre ord kan problemer og saker meldes til ditt styre, som deretter på sameiets vegne vil ta dette videre med velforeningen. Under styremøtene blir det også orientert om utviklingen i området, herunder hvordan Selvaag jobber med å få leietakere i næringslokalene.

Foreningens formål er å fremme medlemmenes felles interesser i området og virke for stedets sosiale og fysiske miljø og beboernes trivsel og sikkerhet samt drift av Lørenparken. Sistnevnte er viktig. Dette er et stort arbeid som også koster en del penger. Her kan nevnes at det blant annet ble lagt ned mye arbeid i å få byttet lamper i parken høsten 2016 og det vil etterhvert også bli byttet lamper på de omkringliggende parsellene. I tillegg er brøyting på felles gangstier noe som inngår i velforeningens vedlikeholds- og vaktmesteransvar. Ettersom parken og gangstiene benyttes av alle, er en av de andre viktige oppgavene til velforeningen å rekruttere nye sameier til å bli betalende medlemmer i foreningen.

Så hva ligger det i å «fremme medlemmenes felles interesser»?  Denne delen av arbeidet består i ganske mye. Først og fremst å fremme konkrete interesser ved boligutbygging og planregulering. Foreningen er aktive, sammen med de berørte sameiene, med å komme med innspill til planforslag for nabotomter og lignende, for å sikre de allerede etablerte sameienes interesser. Videre består det i å fremforhandle gode rammeavtaler som sameiene kan benytte seg av både i styrets arbeid og også avtaler som beboerne som bor på Løren kan benytte seg av. Herunder kan nevnes Tv/Internett-avtalen med Viken Fibernett, rammeavtale på elektriske tjenester gjennom EDA-elektro, rammeavtale med Fargerike Alnabru, Malermester Buer, Maxbo Sinsen. Det arbeides kontinuerlig med å innhente gode tilbud og fremforhandle avtaler. I tillegg til dette bistår velforeningen, når den har økonomisk overskudd til det, ved sosiale arrangmenter i nærmiljøet, som f. eks. Karnevalet og lignende.

Hvis du ønsker å vite mer, kan du finne informasjon her http://www.loren.no/bo-pa-loren/om-velforeningen/

Det gjelder også egne ordensregler for parken og disse finner du her: http://www.loren.no/bo-pa-loren/om-velforeningen/ordensregler/

Er du interessert i å bli kjent med bakgrunnen for gatenavnene på Løren, finner du informasjon om dette her: http://www.loren.no/bo-pa-loren/om-velforeningen/historie/

Informasjon om rabattavtalene finner du her: http://www.lorenparken.no/rabatter/

 

 

 

2 tanker om “Hva gjør Løren velforening?

  1. I forbindelse med avhending av div. møbler etc. til gjenbruksstasjon, skulle jeg ha fått åpnet bommen for tilkomst med bilhenger. Hvordan får man åpnet bommen?

    • Hei, bommen åpnes ved betaling på automaten. Inntektene går til Løren Velforening.
      Under ofte stilte spørsmål finner man for øvrig også informasjon om bilkjøring på området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *