Julehilsen

Nå er det ikke lenge til julen er her for fullt og det gleder oss at sameiet ser så flott ut med stjerner og julelys i mange hjem!

Til dere som reiser bort i julen: Vi oppfordrer dere til å sikre løse gjenstander på balkonger, til å låse sykler/kjelker og ski som står utenfor inngangspartier, og kanskje til og med å gi beskjed til naboen om at de kan holde et øye med eller utenfor boligen deres mens dere er borte. Brannfaren er ekstra stor i julen, så tenk deg godt om før du forlater boligen din.

Til dere som er igjen på Løren: Vi oppfordrer dere til å hjelpe oss med å holde et øye med området vårt, og som ellers i året ikke slippe uvedkommende inn i garasje eller oppganger.

Erfaringsmessig resulterer julefeiringen i mer søppel enn ellers. Glanset gavepapir og gavebånd sorteres som restavfall og må pakkes i passende poser med dobbel knute før det kastes i nedkastet. Gråpapir kan sorteres som papiravfall, og bør rives i mindre biter før det kastes i nedkastet. Vi oppfordrer dere til å benytte gjenbruksstasjonen aktivt i romjulen for større avfall og ev. gavepapir, for ikke å skape propper i anlegget hos oss. Mer informasjon om søppelhåndtering av juleavfall kan dere lese her:
Kildesortering i julen – Hvordan kildesortere i Oslo – Oslo kommune . Kommunen legger også ut tider for henting av juletrær på samme nettside når det nærmer seg jul. Åpningstider for gjenbruksstasjonen i romjulen vil dere etter hvert finne her:
Løren minigjenbruksstasjon – Alle gjenbruksstasjoner – Oslo kommune

Før vi tar juleferie ønsker vi å oppdatere dere på enkelte saker vi har gjennomført i 2022 eller arbeider videre med i 2023:

Vi er snart ferdige med arbeidet med å installere nye sikringsskap, sikringer og AMS målere. Arbeid med dette har tatt mye av styrets arbeid dette året. Gjennomføringen av arbeidet, herunder overholdelse av fremdriftsplan, har godt meget bra takket være alle dere! I starten av januar gjenstår ombyggingen av hovedtavlen i garasjen og installasjonen av selve AMS-måleren i hver bolig. Vi sender ut egen informasjon om gjennomføringen vedrørende dette nå snart.  

Byggeprosjektet på Løren Vest/Lille Løren Park er kommet godt i gang og begynner å ta form, men som dere husker fra i vår opplevde vårt sameie å bli nedstøvet under rivingen og gravingen. Dette syns styret at var spesielt uheldig siden vi senest fjor gjennomførte en fasadevask med impregnering. Styret har imidlertid fått utbygger til å gjøre en kostnadsfri fasadevask hos oss, for å rette opp dette. Vi ser for oss å gjennomføre denne først etter at vi har foretatt utbedringer av håndløperne på svalgangene hvor beisen for tiden flasser av. Dette er planlagt utført først etter påske.

I vår gjennomførte vi maling av alle trappeoppganger og dører mot garasjen, samt boning av oppganger. Styret er fornøyde med resultatet og håper også at dere kan bidra til å holde dette pent. Er man uheldig og kommer borti veggene eller søler kaffe/brus eller annet på vegger eller gulv, er det fint om man selv vasker opp etter seg. Vi minner samtidig om at svalganger og trappeoppganger er rømningsvei, og at det derfor ikke skal oppbevares gjenstander slik som sykler, barnevogner, kjelker, ski mv. her.

Flere har vært misfornøyd med at Selvaag for få år siden fjernet trærne som stod mellom blokk 1 og Europris-bygningen. De satt deretter også opp et gjerde som gjorde at utsynet fra boligene ble mindre hyggelig. Vi har i høst fått plantet en bøkehekk her som vil vokse seg tett og fin med tiden, slik at dette igjen blir en hyggelig bakhage for dem som bor i blokk 1.

Sameiet gjennomførte en dugnad før sommeren i år, der vi beiset og ryddet på uteområdet vårt. Vi ser for oss å gjennomføre en tilsvarende dugnad våren 2023 og håper at mange ønsker å bidra her!

Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *