Revidert avtale med Altibox/Viken Fiber

Som kjent er sameiets avtale med Viken Fiber/Altibox fremforhandlet gjennom Løren Velforening. Avtalen ble oppdatert januar 2016 og løper dermed i prinsippet to år til.

Altibox har imidlertid i mellomtiden utviklet en ny plattform for sine brukere, og denne var i prinsippet ikke tilgjengelig for oss med den avtalen vi tegnet i 2016. For at Lørens beboere skal få best mulig tilbud, har Løren Velforening lagt ned arbeid i å reforhandle den eksisterende avtalen i kontraktsperioden.

Ny avtale er på plass, og vårt sameie har signert denne. Prisen er den samme for deg som beboer, men tjenestetilbudet blir noe annet og langt bedre for flertallet, slik vi ser det.

Den nye avtalen medfører at grunnpakken fra 1.6. blir følgende:

  • Ny 4k lydløs dekoder (bluetooth)
  • Internett 200/200 Mbit/s
  • 15 faste kanaler og 20 poeng til valgfrihet av kanaler
  • 50 timer opptak
  • funksjonene «se forfra», spol og pause, søk og anbefalinger
  • Altibox-appen

Listen over utgjør altså det som blir grunnpakken. Denne får du automatisk, uten å gjøre noe. Vi regner denne som en oppgradering av flere grunner. For det første har vi i dag en rekke TV-kanaler som de færreste av oss bruker. Når kanalpakken nå reduseres, får du samtidig muligheten til å velge de tilleggskanalene du selv ønsker. Disse velger du ved bruk av poengene dine. Kanalene som kan velges vil da ha en pris oppgitt i poeng, og du kan benytte dine poeng til å kjøpe kanalene. 20 poeng er allerede inkludert i pakken, og mange av kanalene koster kun 1 poeng. Trenger du flere poeng, kan dette kjøpes i tillegg.

Det andre vi vil trekke frem som særskilt positivt, er opptakstiden. I dag har vi hatt opptakskapasitet oppgitt i megabite. Nå får vi et timeantall. Dette utgjør en fordel fordi mange av sendingen nå til dags er av en så høy kvalitet, at de tar langt mer plass enn man skulle ønske. Antall timer lagringsplass, tilsvarer dermed langt mer enn det du har i dag. Andre funksjoner som «se forfra», søk og anbefalinger, har i testperioden fått svært gode tilbakemeldinger fra brukerne.

Er du en av dem som aldri ser på TV? Eller har du kanskje ikke bruk for internett? Fortvil ikke! Det er ordnet en pakke for deg også. Alternativt til grunnpakken (som er listet opp over), kan man nå velge bort TV og få 1000/1000 mbit/s internett i stedet, eller man kan velge bort internett og kun ha TV. I sistnevnte tilfelle får man hele 50 poeng å velge kanaler for og bl.a. 500 timer lagringskapasitet på dekoderen.

Velger du å beholde grunnpakken, kan man også om ønskelig oppgradere til følgende tilleggsfunksjoner mot pristillegg:

1: Altibox 300: 300/300 Mbit/s + Programarkiv = + 99 kr mnd.

2: Altibox 500: 500/500 Mbit/s + Programarkiv+ 50 poeng + 500 timer opptak = +199 kr mnd

3: Altibox 1000: 1000/1000 Mbit/s + Programarkiv + 100 poeng + 1000 timer opptak = + 399 mnd.

Alt i alt er vi fornøyd med at avtalen antakelig vil bli bedre for de fleste brukerne ved at man gis høyere fleksibilitet til å velge tjenester som passer til eget bruk.

Hva skjer nå?

Avtalen gjelder fra 1.6. For at brukerne våre skal få utbytte av den nye avtalen så raskt som mulig, vil Altibox igangsette arbeidet med å oppgradere utstyr allerede i midten av mai.

Lister med tidspunkter for de boligene som trenger nytt utstyr vil bli hengt opp og publisert i løpet av kort tid. Vi ber dere derfor følge nøye med i oppgangen og på hjemmesiden i de kommende dagene.1 tanke om “Revidert avtale med Altibox/Viken Fiber

  1. Så nå skal man betale 99kr i måneden for samme internetthastighet? Denne forhandlingen gavner bare de med 4K-TV i mine øyne. Vil tro internetthastigheten er viktigere i disse strømmetider enn å ha lineær tv i 4K.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *