Sommerhilsen

Styret ønsker alle beboere en riktig god sommer!

Skal du på reise kan det være lurt å sjekke et par ting før du drar: 

Har du låst syklene og barnevogner utenfor blokken din? Har du sikret løse gjenstander på balkong eller takterrasse slik at disse ikke flyr av sted ved kraftige vindkast? Har du skrudd av vanntilførsel til oppvaskmaskin, vaskemaskin og lignende? Har du sjekket at skjøteledninger og annen brannfarlig elektronikk er koblet fra både ute og inne? Har du tømt postkassen og/eller sørget for at noen henter inn post/aviser mens du er borte? Det kan også være lurt å gi en nabo, et familiemedlem eller andre nøkkel til din bolig slik at disse kan bistå dersom noe uforutsett skulle skje hos deg mens du er borte. Det er mange hyggelige naboer her som gjerne hjelper til!

Skal du være på Løren i sommer? Da ønsker vi å minne om et par ordensregler. 

Det er ikke tillatt å sette fra seg eller oppbevare gjenstander i fellesarealene. Dette gjelder også sykler, barnevogner etc. på svalganger. Dette er vår felles rømningsvei og den må derfor holdes fritt for gjenstander.

Grilling med gassgrill eller elektrisk grill er tillatt. Vi minner imidlertid om at det kan være sjenerende med mye røyk fra grill, så vi håper alle er flinke til å rengjøre egen grill for fett og smuss slik at man unngår mye røyk inn til naboen. Bålpanner eller annet med åpen flamme må ikke brukes. Vi minner samtidig om at det for tiden er knusktørt i Oslo, og at bruk av åpen flamme i naturen (inkludert i parkområder) for tiden er forbudt.

Når vi først er inne på temaet røyk, kan vi også nevne at røyking i ganger, i garasjen og på svalgang hvor leilighetene har innsug av frisk luft til boligen, ikke er tillatt. Røyker man på uteplassen sin, ber vi om at det tas hensyn til ev. naboer. Røyklukt kan være sjenerende for naboen, og kan trekke inn i naboens bolig ved vind. Sneiper må naturligvis ikke kastes på taket, fra balkongen, i oppgangen eller i naturen.

Vi vil også minne om støyreglene for sameiet som man finner i husordensreglene. Det er hyggelig med liv og røre på Løren, men det er også viktig at man tar hensyn. Nabovarsel i god tid ved feiringer, og å overholde stilletiden hjelper mye. Videre er det fint å huske på at naboen har soveromsvinduet sitt mot din balkong. Sitter man på uteplassen med både musikk og skravling, vil naboen mest sannsynlig høre dette godt inn til seg. Tenk over dette, og vis hensyn slik at alle kan få en hyggelig sommertid. Det skal være rolig i sameiet fra kl 23.00 til kl 06.00.

Har du tid til overs i sommer, kan du jo også vedlikeholde rekkverket på balkongen din og skilleveggen mellom deg og naboen! Vi ser at dette er på tide for mange av balkongene. Fargekoden for beis er Trebitt, 676 Tjærebrun. Sameiet har brukt denne typen oljebeis på felles rekkverk. Naboer kan gjerne gå sammen om kjøp av beis og malerkost.

Til sist vil vi minne om at det ikke er adgang til å parkere over tid på sameiets uteområder. Det er adgang til å betale billett for å kjøre gjennom bommen, men meningen har vært at dette kun benyttes for av/pålessing i forbindelse med flytting (maks 2 timer). Gangveiene mellom blokkene må holdes frie, slik at utrykningskjøretøy slik som brannbil og ambulanse kan komme til. Det er gjesteparkeringsplasser i garasjen mot betaling.

Med ønske om en varm og god sommer fra styret i Lørenparken boligsameie. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *