Vedlikehold av fasaden

Høsten 2019 til høsten 2020 ble det gjennomført reparasjoner av fasaden i sameiet. Utbedringene bestod i å bytte og reparere fuktskadet fasade, mens de delene av fasaden som var i orden ble holdt utenfor.

Arbeidene er i all hovedsak ferdigstilte og i forlengelsen av disse fikk vi også montert glasstak over de øverste etasjene på og ved entreen på bakkeplan. Formålet med denne er å hindre snøfall i tersklene, samt å skjerme dørene noe for nedbør. Allerede i vinter så vi at dette var til god hjelp da snøfallet kom.

Det gjenstår noen små ting fra Fokus bygg som vil bli utført på vårparten: Noen fasadeplater har hvite og brune skjolder på seg. Disse skal byttes ut med noen som ikke har slike skjolder. Følgelig vil det i vår bli byttet noen plater rundt inngangspartiene, og ellers litt her og der (først og fremst på blokk 1 og 2).

Vask og impregnering:

For å få et helhetlig uttrykk av hele fasaden, har styret besluttet å foreta en fagmessig rengjøring av alle plater på vår fasade i tillegg til en impregnering av disse. Impregneringen har vi testet på enkeltplater tidligere og vi mener at denne har god effekt for fremtidig smuss. Særlig plater på utsatte steder, slik som mot Lørenparken (vest), er meget tilsmusset av vær og vind og vil ha godt av både vask og impregnering.

Rengjøringen vil også omfatte vask og impregnering av svalgangsdekket, betongkantene på svalgangsdekket, betongkanten på alle balkonger samt plater (rekkverksplater) på balkonger. Disse vil bli vasket både fra innsiden og utsiden.

For at dette skal gå så smidig som mulig, forventer vi at alle bidrar med å rydde plass når det er deres tur. Dette innebærer at dere er forpliktet til å fjerne balkongmøbler etc, for at arbeidene kan finne sted. Oppstart er ikke planlagt med noen eksakt dato enda, men så snart temperaturen tillater oss å benytte impregneringsmiddelet vil dette bli satt i gang.

Det tas sikte på gjennomføring med lift der denne kommer til og ellers med rappelering fra tak, slik at stillas ikke blir stående over tid.

Vi ser frem til å få fasaden helt ferdig og med et helhetlig, pent uttrykk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *