Oppdatert side om fjernvarme

Vi har oppdatert informasjonen om fjernvarmesystemet og vannrørene, som er å finne her: http://www.lorenparken.no/teknisk/fjernvarmeradiatorer/

Vi har blant annet lagt ut beskrivelser (med bilder) av hvilke kraner og rør som fungerer til hva, hva du kan og bør gjøre justeringer på,  og hvilke tips du kan følge dersom du ikke oppnår varme i systemet ditt. Vi anbefaler deg å ta en titt på dette før du evt. kontakter styret.

Styret har ansvar for å se til at sentralt anlegg vedlikeholdes slik at fjernvarme fraktes ut til boligene. Vi har som øvrige år også i år hatt service på anlegget hvor både trykk og temperatur er blitt målt og justert slik at boligene skal oppnå varme. Senest fredag forrige uke ble dette kontrollert og det ble sjekket om det var andre feil ved det sentrale anlegget, hvilket det ikke var. Det er enkelte som har meldt om problemer, og vi ber dere derfor i første omgang sjekke ovennevnte side med informasjon og prøve ut tipsene vi kommer med for å se om dette hjelper, og for å forsøke å finne ut om feilen er lokalt eller sentralt. Det generelle utgangspunktet er at dersom rørene i fordelerskapet ditt har lunk/varme, er det brakt fjernvarme til din bolig og problemene er trolig lokale (rusk eller luft i anlegget, en kran som er stengt av ved en glipp eller termostater som er gått).

Dessverre er anleggene i boligene sårbare. Anlegget har tynne rør og fjernvarme er som kjent vann som kan være tilsmusset og ha rusk som kan bidra til dårlig gjennomstrømning. I tillegg justeres varmen etter utetemperatur, hvilket betyr at man kanskje i løpet av dagtid ved plussgrader ikke vil merke så god varme som man kunne ønske. Dette kan resultere i følt lav temperatur også på kveldstid, da det tar tid å få varmet opp boligen. Temperaturen på fjernvarmen ut fra det sentrale anlegget har vi imidlertid fått oppjustert og den er per i dag høyere enn det som er normalt.

Selvom service på sentralanlegget er gjennomført, vil styret nå i nær fremtid få gjennomført vannprøver på vannet, gjennomføre en rens i sentralanlegget og sørge for etterisolering av hovedpumpene slik at vi har minst mulig svinn på varmen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *