Strøm, fjernvarme og strømstøtte

Styret har fulgt kostnadsutviklingen i markedet for strøm og fjernvarme dette året og som de fleste sikkert har fått med seg gjennom mediene har prisene økt kraftig sammenlignet med 2021.

For oss i Lørenparken Boligsameie betyr dette at kostnaden så langt har vært ca. 22% høyere i 2022 sammenlignet med 2021 inkl. full strømstøtte, dette er til og med august. Vi har også observert at kostnaden i perioden mars til august 2022 har vært ca. 38% høyere sammenlignet med 2021, så den har vært stigende under året men har stabilisert seg litt i juli og august.

Det er verdt å merke seg at selve prisøkningen har vært enda høyere, men vi/dere har brukt mindre strøm og varme i 2022 og da har den totale kostnadsøkningen vært lavere. Vi/dere bruker også mindre strøm og varme under vår/sommer sammenlignet med vinteren.

Som kjent økte styret a-kontofaktureringen fra 1. juli 2022 (til faktisk forbruk + 15%), og dette vil kompensere for en del av den nevnte økningen, men ikke alt slik prisbildet er nå. Vi vil derfor gjøre oppmerksom på at det ved avregningen for hele året som blir gjort på våren 2023 vil kunne bli en del negative avvik. Dette bør/kan man planlegge for hvis man ønsker det, ved å sette av penger fremover.

Vi har også mottatt noen spørsmål om hvordan strømstøtten fungerer for sameiet. Enkelt forklart fungerer den på samme måte som for alle andre: vi mottar støtte for hver kWt som forbrukes i sameiet, både for strøm og fjernvarme. Dette reduserer kostnaden sameiet blir fakturert fra strøm- og varmeleverandøren. Selve støtten i kroner og øre er den samme for alle og uavhengig om du har egen eller felles måler, men det noe forskjell på støtten som gis til fjernvarme og strøm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *