Viktig: Bytte av sikringsskap, sikringer og strømmålere

Som tidligere varslet skal vi installere nye sikringsskap, sikringer og strømmålere (AMS målere), og kortfattet praktisk informasjon vedrørende prosjektet ble før sommeren publisert på hjemmesiden https://www.lorenparken.no/nye-sikringsskap-og-strommalere/. Når prosjektet er ferdig, vil alle leiligheter få en egen avtale med Elvia for nettleie og man kan fritt velge egen strømleverandør.

Viktig informasjon om fremdrift kommer her:

  • Arbeidet med installasjon av nye sikringsskap og sikringer, gjennomføres av GK Elektro.
  • GK Elektro starter arbeidet med dette i de første leilighetene fra mandag 5. september i uke 36. Arbeidet vil bli utført fra mandager til torsdager hver uke fram mot jul, med unntak av høstferien uke 40.
  • Vi publiserer snarlig en detaljert fremdriftsplan for hver dag, slik at du ser når din leilighet står for tur.
  • De vil bytte skap og sikringer i 3-4 leiligheter per dag. Dette har sammenheng med at leiligheter som ligger over hverandre (vertikalt) henger sammen i en såkalt «stige». Dette medfører også at det ikke er anledning til å forandre dag for når de skal komme til din leilighet.
  • Man må sørge for at noen er hjemme/gir tilgang til GK Elektro den dagen din leilighet står for tur.
  • Før GK Elektro kommer, må man ha ryddet romslig med plass rundt sikringsskapet. Det betyr at ev. hyller/skap/kroker/bilder etc. som er montert inntil eller foran sikringsskapet må fjernes slik at det blir minst 30 cm fri plass rundt hele sikringsskapet.  
  • Den dagen de skal bytte skap hos deg, vil hver «stige» være uten strøm i tidsrommet 08.00 – 16.00. Det betyr at man bl.a. bør tenke over at kjøleskap/frys ikke har strøm i dette tidsrommet, og dermed bør åpnes så lite som mulig. Sameiet erstatter ikke eventuell ødelagt mat. Har noen i husstanden spesielle behov for strøm av f. eks. helsemessige årsaker, anbefaler vi at man ikke er hjemme når byttet skjer.
  • Når byttet av sikringsskap er gjennomført kan det ha oppstått noen kosmetiske skader rundt det nye skapet og behov for litt rengjøring. Eventuell utbedring av dette, må man stå for selv.

Når det nærmer seg jul og alle skap og sikringer er byttet, vil hovedtavlen til sameiet bli byttet. Først deretter vil ELVIA komme å installere de nye AMS-målerne i hver enkelt bolig. Installasjon av ny måler er en langt raskere prosess enn det kommende bytte av skap og sikringer. Dette vil ikke skje før nærmere jul eller på nyåret, så vi kommer tilbake med nærmere informasjon rundt dette.

I løpet av kort tid legges det ut nærmere informasjon med detaljert fremdriftsplan. Vi råder dere derfor til å avvente ev. spørsmål til mer informasjon er lagt ut. Skulle dere likevel allerede nå ha spørsmål, ta kontakt med styret gjennom kontaktskjemaet på hjemmesiden eller på epost til styret@lorenparken.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *