Vaktmesterne anbefaler at du aldri skrur radiatoren helt av på vinteren

Nå som vinteren og kulda nærmer seg er det meget viktig å tenke på dette:
Rattet på radiatorene må aldri skrues helt tilbake på «0» i vinterhalvåret. Noen har tidligere gjort dette ved bl.a. lufting av soverom og ved bortreise i bl.a. julehelgen.
Det som da skjer er at radiatoren kan fryse i stykker med påfølgende vannskader i egen leilighet og andres. (Skjer oftest når folk er bortreist).
Husk å gi alle beboere beskjed om at om man ønsker å redusere varmen i rommene, så  vri ALDRI temperaturrattet forbi snøstjerna på rattet.
Mvh
Løren Driftssentral

3 tanker om “Vaktmesterne anbefaler at du aldri skrur radiatoren helt av på vinteren

  1. Hvis det er så at dette kan få store konsekvenser, bør det også informeres tydelig om at radiatorene kan fryse på vinteren. Vi flyttet inn etter leilighetene ble nye og har aldri hørt snakk om dette eller lest det, før vi nå ser det som en ren tilfeldighet på denne siden. Ikke bra.

  2. Kan informere om at det ikke går Ann å skru termostaten lengre enn til snøsymbolet, da er den av. Mener dere kanskje at en aldri skal skru termostaten lengre ned enn 1?

  3. Det er mye man kan og bør informere om, men det vil alltid være et problem å nå ut med alt av informasjon. Styremedlemmene er i utgangspunktet kun beboere som alle oss andre.

    Setter du den på 1, er det nok noe varmtvann som kommer igjennom systemet(uten at det har den store varmeeffekten). Jeg skulle tro at risikoen er størst hvis man lufter på vinterstid over lengre perioder(for eksempel lar vinduet på soverommet stå åpent kontinuerlig), og samtidig har en radiator ved vinduet som er slått helt av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *