En uke har søppelnedkastene vært i drift [oppdatert 10.08]

…og det har allerede oppstått to propper i papirtankene! Tankene er dermed ikke blitt tømt og  vi må igjen bestille kostbar service. Vi kan ikke ha det slik. Brukerfeilene må reduseres betraktelig og alle må rett og slett skjerpe seg. Styret kan ikke holde vakt ved sjaktene og se til at beboere, leietakere og barn håndterer søppel slik man skal. Det kreves at alle tar ansvar for eget avfall og på den måten bidrar til at felles anlegg kan være i drift.

Papp må kuttes opp i små nok biter og ikke brettes for å stappes ned i sjakten. Pizzakartonger, flytteesker og annen relativ hard papp må man være spesielt nøye med. Hvis du ikke orker å kappe opp eget avfall er det bare å levere det på gjenbruksstasjonen. Ellers kan du spare på det til komprimatorbilen kommer i høst.

I samarbeid med leverandør av anlegget vil vi nå vurdere å redusere innkasthullene, evt finne en løsning som i enda større grad tvinger oss brukere til å kappe pappen i små nok biter.

Det forventes at alle gjør en innsats for å hindre propper.

Oppdatering:

To dager senere er proppene nå løst. Det var store pappbiter krøllet sammen fremfor oppkappet, som forårsaket proppen. Dersom vi får identifisert eier av slikt søppel, vil vi vurdere tiltak som evt. bøtelegging på lik linje med henstilling av avfall.

PapirproppPapirpropp

 

 

4 tanker om “En uke har søppelnedkastene vært i drift [oppdatert 10.08]

 1. Man jo skylde på brukerfeil, men dette er nok et bevis på at hele anlegget er for dårlig dimensjonert og vil aldri fungere i praksis når så mange mennesker skal bruke det. Det er rett og slett ikke bra nok.

  Mvh
  Tore Linvollen

  • Dessverre får vi jevnlig bilder av gjenstandene som har utgjort propper, og vi vil kunne påstå at over 90% av alle propper dessverre er rene brukerfeil. Det er stort sett gjenstander som ikke hører hjemme i ordinær søppel, uavhengig av om det er nedkast eller andre søppeldunker. Disse brukerfeilene kommer også tydelig til syne når vi har utendørs dunker. Da befinner det seg så mangt i dunkene som burde vært levert på gjenbruksstasjonen på forsvarlig vis, og langt mindre søppel blir sortert.

   Når det er sagt er det ikke til å stikke under en stol at anlegget er sårbart og at andre løsninger kunne ha vært bedre. Dessverre har vi dette anlegget og må lære oss å bruke det på riktig måte. Det burde egentlig være ganske enkelt 🙂

   • Ja, det er klart at noen absolutt ikke forstår hva de ikke skal kaste der, og det burde nesten vært tatt høyde for når det ble lagd, så det hadde vært mindre sårbart.

 2. Når anlegget er såpass underdimensjonert og unnskyld ubrukelig som det er, så er det kanskje like greit å bare stenge pappsjakten og heller sette ut kontainer for det formålet. Vi velger å ikke benytte pappsjakten, og er heller ikke interessert i at det skal fortsette å sløses penger på å løse et problem som tydeligvis ikke lar seg løse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *