Fjernvarmen- radiatorer/baderomsgulv

Flere beboere har meldt inn kalde/lunkne radiatorer og baderomsgulv. Styret har kontaktet Oras for kontroll og utbedring og vi håper problemene blir løst raskt. Det er foreløpig uklart hva årsaken er og hva som må til for at det blir bra.

Det kan bemerkes at det så lenge det ikke er kuldegrader ute, ikke vil være mulig å oppnå intens varme i boligen, da fjernvarmetemperaturen reguleres av utetemperaturen. Det skal likevel ikke oppleves kalt, slik vi har fått inntrykk av at det i dag oppleves.

Vi beklager så mye ulempene dette medfører for dere!

9 tanker om “Fjernvarmen- radiatorer/baderomsgulv

 1. Hei!
  Vi hadde dette problemet for et år siden i Kanonhallveien 60D. Vi fikk rørlegger fra Oras til å fikse det i januar (2014). Arbeidet kom på nesten 900 kr (to mann i ca en time). Nå har vi samme problem igjen, rett nok uten å ha fulgt nedenstående anbefaling.
  Her følger en liten «rapport» om årsak og tiltak fra nevnte rørleggerbesøk: Forklaringen vi fikk var at dette var et kjent problem i borettslaget. På grunn av at vann-/varmerørene som ligger i badegulvet er litt for tynne har de en tendens til å tette seg. Kombinert med at deler av radiatorsystemet i borettslaget er av metall som gir fra seg avleiringer/smuss, så kan rørene tette seg med ujevne mellomrom.
  Rørleggerne var inne i går og tømte ut endel av vannet i rørene, skrudde av de andre radiatorene i leiligheten og satte baderomsgulvet på fullt. Det gjorde at vi fikk «full fart» i systemet og fikk skylt dem rene.
  For å forebygge kunne vi gjøre samme øvelse med jevne mellomrom, dvs skru ned radiatorene og sette baderomsgulvet på fullt. Hvis det ikke fungerte, så måtte rørleggerne komme å tømme ut endel av vannet og gjøre de samme tingene de gjorde hos oss i går.

  Vil styret foreta seg noe i denne sammenheng? Uansett kunne det vært greit å samordne rørleggerbesøkene, for å holde kostnadene nede (i hvert fall på reisekostnader).

  • Hei. Styret har ingen planer om å foreta seg noe i denne sammenheng. Det ble for en stund siden installert et rensesystem i anlegget for å forebygge disse problemene. Dessverre skulle dette vært gjort fra anlegget er nytt. Derfor problemer med tette rør. Styret vil diskutere dette på neste møte.

 2. Hei, Vi har også problemer med varme på bad-det er rett og slett kaldt på flisene. Vi har fulgt prosedyren deres (skrudd av i radiatorne og slått på varme på badet), og det virker som om en nesten må velge om det skal være varme i radiatorne eller på badet. Vi opplever også at det er kaldt i leiligheten, er det flere som har opplevd dette i år?

 3. Vi har også dette problemet – Må stort sett velge om det skal være varmt på badet eller i resten av leiligheten. Jeg har også forsøkt nevnte prosedyre uten at dette har hjulpet nevneverdig.

  For meg så startet disse problemene med en gang etter at termostaten ble juster tilbake til «normal»; ref http://www.lorenparken.no/nytt-vedr-fjernvarmen/

  Jeg har også etter denne justeringen blitt nødt til å supplere med elektrisk ovn i perioder – noe som ikke var nødvendig før.

  Har styret vurdert om «normal» er for lavt satt da det tydelighvis er flere som opplever dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *