Forandring i oppgangene

I løpet av noen uker vil det komme nye oppslagstavler i oppgangene – og disse er elektroniske! Da blir det slutt på lappekaoset fra styret og det vil virke både profesjonelt og ryddig. Styret kan betjene skjermene samlet eller enkeltvis, hvilket betyr at vi kan gi informasjon som f. eks. heisstans  eller lignende kun i den blokken det gjelder. Vi kan også oppdatere fra hvor vi vil, slik at informasjon kommer ut til dere fortere enn når vi har måttet henge opp lapper rundt omkring.

I tillegg til å inneholde oppdatert informasjon fra styret, vil tavlen vise sanntid på RUTER og vi har valgt visning av både t-bane og lørenvangens holdeplasser. Det vil også rullere noen lokaltilbud på skjermen til tider.

Ellers igangsetter vi et bytte til sensorbasert LED-belysning i oppgangene. Dette gjør vi for å spare strømutgiver som per i dag er ganske høye. Lampene vi har i dag lyser fra det blir mørkt til det blir lyst (dvs hele natten), uten at ferdselen i oppgangene er spesielt stor. På vinterstid lyser lampene mer enn de er av. Med sensorstyrte lamper vil de kun lyse når de trengs og der de trengs. Spesielt på vinterstid vil dette gi enorme besparelser. Slik vi har fått dette utredet vil vi i tillegg kunne halvere antall lamper og bruke pærer med langt mindre watt og vi har selvsagt valgt den lystonen vi tror er mest behagelig for oppgangene.

Siden vi ikke vet med sikkerhet om antall lamper/watt er korrekt utredet skal vi «teste» i blokk 4 for å se hvordan planen fungerer i virkeligheten. Deretter iverksetter vi også i de andre blokkene. Vi vil også tilpasse lyset i 1. etg. med tanke på den nye tv-skjermen som også generer noe lys.

Vi har stor tro på at dette på ganske kort tid gjør store forandringer i strømforbruket vårt.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *