Nye sikringsskap og strømmålere

Kort om prosjektet:

 • Som kjent har sameiet fra 1. juli påbegynt en månedlig innkreving av kr 1.000 pr seksjon i 10 måneder, for den kommende installasjonen av nye sikringsskap og ny AMS måler i alle leiligheter i sameiet.
 • Alle leiligheter vil få nye sikringsskap, nye sikringer med integrert jordfeilsautomat og ny AMS-måler. Dagens skap var ikke dype nok for AMS-måleren, og siden Elvia ikke kan tilby annen måler ble det nødvendig med utskiftning av hele skap. Dagens skap følger dessuten en gammel teknisk standard, og de nye skapene vil bli både sikrere og være bedre egnet for dagens bruk med mye elektronikk i hjemmene. 
 • Det er GK Elektro som har oppdraget med å installere de nye sikringsskapene i alle boligene og tilrettelegge for installasjon av nye strømmålere.
 • GK Elektro skal også gjøre oppdateringer på hovedtavlen i garasjen i uke 48/49, og dette vil være nattarbeid.
 • Elvia (OneCo) skal stå for installasjon av selve måleren.

Tentativ fremdrift:

 • Oppstart er planlagt i uke 35 og hvis alt går etter planen skal siste skap være installert i uke 48/49. Så snart GK Elektro er ferdige, vil Elvia (OneCo) installere målerne. Vi vil prøve å få alt ferdig før jul, men må ta forbehold om at dette kan drøye til over nyttår.
 • Det vil bli utarbeidet fremdriftsplaner og dere blir varslet om når håndverkerne har behov for å komme til i din bolig. De kommer til å ta én «stige» pr. dag, dvs. boliger over hverandre (vertikalt). Trolig klarer de 3-4 leiligheter om dagen.

Praktisk informasjon:

 • Sikringsskapet må være tilgjengelige når din leilighet står for tur.
 • De nye skapene vil bygge noe lenger ut fra veggen enn dagens skap. Dette var ikke til å unngå, fordi den nye måleren er dypere enn eksisterende måler.
 • Vi kan ikke garantere at demonteringen av de eksisterende skapene ikke medfører noen skrammer eller kosmetiske skader rundt skapene. Eventuell utbedring av små skader på maling rundt skapene og lignende, må seksjonseieren stå for selv.
 • Når arbeidet pågår i din bolig og den natten det gjøres arbeider på hovedtavlen i garasjen (uke 48/49) vil strømmen være avslått i din bolig. Har du eller en i din husstand spesielle behov for strøm av f. eks. helsemessige årsaker (pustehjelp eller lignende), kan dette gjerne varsles styret slik at vi er kjent med det. I et slikt tilfelle er det imidlertid anbefalt å overnatte et annet sted for den natten.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om fremdrift etc. når oppstart nærmer seg.

3 tanker om “Nye sikringsskap og strømmålere

 1. Hvilke fordeler får vi med ny måler? Kan vi selv styre strømbruk etter variasjon i priser, kan vi selv velge leverandør etc? Hva får vi igjen for de 10 000 kr?

  • Hei,
   vi er pålagt å gå over fra fellesmåling til nye målere. Det er fordeler med dette, bl.a. at du selv kan velge strømleverandør, overvåke/påvirke eget forbruk etc. I tillegg får du nye sikringsskap med nye sikringer og overspenningsvern, og dermed blir boligen din sikrere og bedre rustet for stadig økende bruk av mer krevende elektronikk i hjemmet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *